Färjekrock i Nynäshamn

Nynäshamn. Två passagerarfärjor, MS Gotland och Gotlandia II, har krockat i Nynäshamn.

- Bägge fartygen har gått in till kaj i Nynäshamn. Tre passagerare är lätt skadade. En har förts till sjukhus och övriga har tagits om hand, säger Jan-Erik Rosengren, vd på Rederi Gotland.

MS Gotland ska ha kört in i snabbfärjan HSC Gotlandia II i tät dimma.

- Det var väldigt dimmigt. Kaptenen tutade några gånger sedan bara small det och allt skakade. Plattor i taket rasade och fönsterrutorna gick sönder på nedre däck. Det blev panik, man vet inte vad som hände, säger Ulrika Bond, en av passagerarna.

Rickard Falk var med på Gotlandia II.

- Vi kände stora svallvågor och fartyget gungade kraftigt. Sedan hördes en smäll och vi trodde att vi gått på grund. Då spred sig panik ombord och folk började ta på sig flytvästar, berättar han.

Flera resenärer vittnar om att det dröjde bortemot en kvart innan information gick ut på färjan om vad som inträffat.

- Vi fick inte veta någonting först. Till slut sade en darrig röst i högtalarna att vi skulle sitta ner och hålla oss lugna, säger Peter Wikström, en annan passagerare.

Båda fartygen ligger vid kaj i Nynäshamn och alla passagerarna har gått i land.

Just nu inspekteras skadorna på fartygen. Ett pressmeddelande från Destination Gotland uppger att M/S Gotland har lättare skador medan HSC Gotlandia II har en större skada i skrovet.

"Det inträffade kommer naturligtvis att innebära störningar i trafiken", heter det i pressmeddelandet. Passagerare som lämnat telefonnummer vid bokningen kommer att få information per telefon eller via sms. För närvarande går det inte att boka om några biljetter eftersom färjornas skador nu analyseras och det är inte klart när de kan sättas i trafik igen.

Destination Gotlands snabbfärja till Grankullavik på Öland går enligt tidtabell.

Ombord på M/S Gotland fanns 1 338 passagerare vid olyckstillfället och på HSC Gotlandia II 579 passagerare.

Tror ni inte att man är lite nervös nu när vi ska åka till Gotland? Fy, jag hatar när sådana olyckor händer. Man blir liksom så rädd av att göra den saken då. förstår ni vad jag menar?
När vi skulle åka skidor för ca. 3 år sen så hade jag läst någonstans att det var stor olycksrisk att åka skidor. Självklart så blir jag jätterädd att pka skidor efter det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Stammis?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Har du blogg? Fyll i den.

Skriv ditt meddelande här:

Trackback
RSS 2.0