Uppvärmning

Precis som i fotboll, simning, innebandy och allt vad det kan vara så måste man värma upp, även om man bara ska sjunga så måste man värma upp. Här nedan förklarar jag dem olika övningarna och hur man ska göra.

Andningsövningar. Andningsövningarna är dem lättaste och också dem bästa, enligt mig. Du andas in ett djupt andetag och blåser sedan ut på S. Repetera övningen ca. 5 ggr och byt sedan bokstav till F och R. När du blåser ut på R är det viktigt att du låter som en katt och inte som en ringklocka. Övningen ger bra stöd i magen.

Fladderläppar. Andas in ett djupt andetag och blås ut så att du fladdrar med läpparna. Övningen behöver inte repeteras och det gör så att läpparna slappnar av.

Bentöjaren. Jag har ingen aning om vad namnet och övningen har gemensamt, men den heter så i alla fall. Ställ dig med rak rygg och böj dig sakta ner mot tårna. Försök att ha så raka ben som möjligt. Jag har ingen aning om vad övningen har med sångrösten att göra.

Koncentrationen. Håll armarna som i en cirkel framför dig med tummarna uppåt. Fäst blicken på en tumme och för tummarna som i en cirkel runt dig. Turas om vilken tumme som du tittar på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Stammis?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Har du blogg? Fyll i den.

Skriv ditt meddelande här:

Trackback
RSS 2.0