NYÅRSOUTFIT

Diadem-Glitter
Linne-Gina Tricot 99 kr
Kofta- Gina Tricot
Kjol- Kappahl (tror jag)
Tights-Lindex eller KappAhl

GOTT NYTT ÅR!

Snart så kommer gästerna hit till oss så förmodligen blir det inge mer uppdatering ikväll. Jag ska bjuda på en nyårs outfit bara för att jag är så snäll. Sen ska jag göra en liten hälsning till er också.
Tack så jävla mycket för att ni läser min blogg! Tack till er alla läsare som varje dag tittat in på min lilla blogg, trots att jag kanske knappt har uppdaterat.
Jag kanske inte har många läsare, men jag har dem bästa ;)
GOTT NYTT ÅR ALLA UNDERBARA LÄSARE <3NYÅRSAFTON

Just nu sitter jag här och väntar på att mitt hår ska torka. Jag är ju en sån där latmask som inte orkar sitta i en timma och locka håret.
Idag är det ju som sagt nyårsafton. Sista dagen på 2009. Vi får gäster idag efter lunch så vi får se hur mycket jag hinner blogga idag. Men i morgon tänkte jag komma med ett sjukt långt inlägg om hela 2009, missa inte det!

MY DAY

Jag är ledsen att uppdateringen har sugit den senaste tiden. Men jag har jullov, och jag har roligare saker för mig än att sitta vid datan. Nu ska jag komma till saken :D
Jennifer har nästan precis åkt hem efter att vi har suttit och nördat oss framför mitt nya PS2 spel Harry Potter & Halvblodsprinsen.
Ja, och idag var vi ju på bio och såg New Moon, skitbra film! :D Jag kanske skriver en liten recension sen om jag hinner.

J*VLA PLATTÅNG!

Fy fan vad jag är sur på min plattång! Jag fick en ny i julklapp och den är så mycket sämre än min förra. Den nya förstör ju bara håret och hela skiten. Dessutom så var mitt flätade hårband som jag fick inte ens i min hårfärg. Den här morgonen började inte bra!
Ja, idag blir det bio med Jennifer. Vi är efter (som vanligt) och vi ska se New Moon. Bäst för den filmen att den är jäkligt bra, annars lovar jag att jag kommer att vara jäkligt sur t.o.m imorron!

MITT 2009-I EN LISTA

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Gått på en Idol-final, Startat en blogg, Få ett bra självförtroende m.m. 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga nyårslöften, så nej.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, bara släkten :)

4. Dog någon som stod dig nära? Ja, två stycken underbara <3
5. Vilka länder besökte du? Har bara besökt Finland i år :)

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Vet inte riktigt..
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Finns så sjukt underbara datum från det här året så det är så svårt att bara säga ett.
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag faktiskt blev nöjd med mig själv och skapade mig en gnutta självförtroende
9. Största misstaget? Vet inte..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Några småskador samt lite småkrasslig
11. Bästa köpet? Jag har inte gjort något speciellt bra köp i år..Men om jag måste säga ett så säger jag min vita tunika från Gina Tricot :)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Vet inte..Jag har inte spenderat pengar på något jättedyrt i år så..
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja :D Jag har väldigt många sånna stunder i år :D 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Higher-Erik Grönwall samt förmodligen alla sånger Tove sjöng i Idol, plus några Agnes låtar :P
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det är nog blandat. Jag har haft jättemånga sorgliga stunder samt väldigt många sjukt glada stunder :D

16. Vad önskar du att du gjort mer? Spenderat mer tid med Elin, framför allt :) 
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Låtsas vara någon jag inte är
18. Hur tillbringar du julen?
19. Blev du kär i år? Nej
20. Favoritprogram på TV? Idol såklart :D
21. Bästa boken du läste i år? Twilight böckerna :D
22. Största musikaliska upptäckten? Att min röst har försämrats :(
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Biljetter till Idol finalen :D
25. Något du önskade dig men inte fick? Vet inte riktigt..
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Var i skolan, Var ute med Skrållan, Var på min kusins musikcafé :D

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Vet inte..

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Väldigt många söta plagg & accesoarer fram mot hösten annars vet jag inte riktigt :)
29. Vad fick dig att må bra? Mycket :D
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Om ni menar sugen som i, vill ha, så har det varit varierat men jag tror att jag måste säga Erik Grönwall :D 
31. Vem saknade du? Många..
32. De bästa nya människorna du träffade? Kally, Matilda o Moa :)


CHINNIE DISSAR

RESPEKTLÖSA MÄNNISKOR.
Det är bland det värsta som finns! Människor som inte kan lära sig att respektera andra människor. Idag när jag var ute med Skrållan så gick vi väldigt nära kanten eftersom vi hörde att det kom en bil bakom oss. Men trots att vi går så sjukt nära kanten ska bilen köra skitnära oss så att vi fick hoppa in i snödrivan vid vägkanten. Fy vad respektlöst!

HEMMA

Nu är jag hemma igen från hund promenaden. Mot slutet började jag verkligen känna av min förkylning så jag lämnade tillbaka Skrållan istället för att ha henne här.
Jäkligt sur var jag också på slutet. Kika in snart för att se varför!

SJUKLING

Hejsan bloggen!
Igår så var jag sjuk, det var därför det inte blev någon uppdatering. Men nu är jag tillbaka!
Idag så blir det först en promenad med Skrållan, och efter det så ska jag börja fixa almanackan för 2010. Jag ska förmodligen fixa mina naglar också, om jag hinner.
Vi hörs efter min promenad!

CHIHUAHUAOR

Chihuahuan är en mycket lojal hund. Den söker sig oftast till människor och vill vara nära hela tiden. Chihuahuan kan också bli mycket lätt svartsjuk och detta kan bli ett problem om familjen som den bor hos t.ex skaffar sig ett annat djur, barn eller partner.

Chihuahuan är mycket misstänksam mot andra personer, men annars väldig snäll och lättlärd. Denna attityd gör att Chihuahuan blir en väldigt bra vakthund. Den är misstänksam mot främmande människor, men blir sedan väldigt sällskaplig efter att dens ägare har presenterat den för människan.

Chihuahuan är en väldigt smart hund och lär sig saker väldigt snabbt, även dåliga vanor.

 

En Moleran är en särskild egenskap för Chihuahuan. Den kan också kallas för Fontanell. Moleran är en mjuk punkt eller hål i huvudet som finns hos vissa däggdjur. Moleran gör det lättare för Chihuahuan att komma ut ur mamman vid födseln. Chihuahuans Moleran är lika stor som en krona och kan krympa eller försvinna helt under årens gång. Moleran gör det inte svårare för Chihuahuan att delta i aktiviteter. Men man ska vara försiktig med Chihuahuans huvud. Ett slag, fall eller liknande kan ge stora skador.

 

Men varför ska man just köpa en Chihuahua när det finns så många andra hundraser? Det är många som köper hund efter att dem vill ha sällskap. Många vet inte vilken hundras som passar dem bäst. De kanske bestämmer sig efter att dem känner någon som har en hund med just den rasen som är så fin, eller så duktig.

Chihuahuan är den minsta hundrasen i världen. Chihuahuan är full med charm, intelligens, energi och kärlek. Det Chihuahuan älskar mest av allt är kärleken från sin ägare. Att Chihuahuan är nyfiken gör den dessutom lätt att vara med andra hundraser. Den har inte ett så jättebra luktsinne, men älskar att ligga och mysa med sin ägare.

Så nu till fråga, varför just en Chihuahua? Jo, för att ingenstans hittar du så mycket för så lite.

 

Chihuahuan är världens minsta hundras. Den härstammar från perioden 400-500 år före Kristus. Under 1200-1500 talet var Chihuahuan en helig hund och populär hos aztekerna. Den teorin är dock inte bevisad.

Det finns lika trovärdiga bevis på att Chihuahuan härstammar från Egypten. Rasen ska ha funnits där sedan 1500 år före Kristus. Det finns avteckningar av dem i antika Egyptiska byggnader. De har även hittat kvarlevor från en Chihuahua i en grav. Några av Chihuahuaorna togs till Malta omkring år 700 före Kristus. De frodades på Malta och kallades fickhundar av malteserna. De småhundar som dök upp i den lilla staden Chihuahua i Mexico är förmodligen släkt med dem småhundar som spanjorerna tog med sig 1535 då dem tog över Mexico.

 

Chihuahuan är inte en sådan krävande hund. Den behöver bara badas en gång i månaden (om det inte blir nödvändigt). Den behöver inga lång promenader men uppskattar ändå en lång promenad om dagen.

Det är viktigt i början att klippa hundens klor ungefär en gång i månaden. Även om inte valpen behöver sina klor så mycket så är det bra för dem att vänja sig vid klippningen.

När Chihuahuan är valp ska den få små portioner mat 6 ggr om dagen. När valpen är 3-6 månader ska den matas 3 ggr per dag och när valpen sedan blir 6 månader ska den matas 2 ggr om dagen fram tills den blir 1 år, då räcker det med att mata den 1 ggr om dagen. ’

 

Chihuahuan idag är en mycket bred ras. Det finns olika många temperament och utseende hos rasen.

Chihuahuan är fortfarande den minsta rasen i Sverige. Men trots den lilla storleken visar Chihuahuan inga tecken på missbildningar eller liknande. Chihuahuan uppskattas som sällskap och vakt. Det stora äppelrundade huvudet med kort nos, stora utstående öron och synnerligen uttrycksfulla ögon samt en solid kroppsbyggnad är tecken på en fin Chihuahua. Chihuahuan är en kompakt, välbalanserad, energisk hund med livliga rörelser. Den är temperamentsfullt självmedveten, nyfiken, alert och tillgiven sin ägare och har överraskande mycket kurage för att vara så liten. Viktiga kännetecken är korrekta proportioner mellan kroppens längd och höjd, plan och vågrät rygg, medellånga ben, energiska rörelser, högt buren svans och näsvist uttryck.

Det är klart att Chihuahuan ska vara liten. Det är svårt att uppskatta en normalvikt hos rasen, men en alldeles för stor hund anses ofta som normal av människor och även domare i utställningar. Men trots det ska Chihuahuan vara inte för stor, men inte för tunn.

Chihuahuan ska inte vara trött och hängig utan den ska vara väldigt glad och vara lite uppkäftig.


JENNIFER IDAG

Hejsan alla glada!

Idag så kommer förmodligen Jennifer hit. Hon skulle städa sitt rum, tror jag. Sen kommer hon hit.
Vilket dåligt inlägg det här blev! Jag kommer snart med ett nytt :)

GAMLINGARNA

Ja, det känns väl fel att kalla dem gamlingarna, så gamla är dem inte. Men jag måste bara berätta om min störtsköna mormor och hennes man.
Min mormors man Bertil är runt 75 år har jag för mig, men den åldern spelar verkligen ingen roll för han är hur skön som helst! Han skämtar och är hur snäll som helst, verkligen skön snubbe!
Min mormor då. Hon är runt 65 år och är så sjukt förvirrad o.s.v. Hon är jämt så orolig och så. Det är svårt att tro att dem är gifta, men så är det.
Och jag lovar, när dem två sätter igång, är dem bättre än kabeltv!

HAPPY!


EN TILL JULAFTON

Ja, idag blir det en till liten julafton. Först idag så ska jag gå över till Ewa och byta lite julklappar och efter det så kommer mormor hit. Jag har redan fått en massa underbara julklappar så jag ser fram emot att få några till.
Vi hörs senare!

VINTER OUTFITS

Vem bar sin vinter outfit snyggast? Själv så gillar jag både Kate Beckinsales och Kate Hudsons outfits väldigt mycket. Men om jag måste välja så väljer jag nog Kate Beckinsales.
Vems vinter outfit tycker ni bäst om? <3

NYSS HEMKOMMEN!

Hej alla underbara läsare!
Jag är nyss hemkommen från Södertälje efter att ha haft en underbar julafton med en massa gemenskap, julklappar och god mat/julgodis.
Jag har haft en jättemysig jul, har ni haft det? <3
Jag slänger snart in ett inlägg om snygga vinter outfits, missa inte det!

DAN FÖRE DOPPARDAN

Ja, snart är det dags. Här hemma är vi nästan helt klara med alla julförberedelser. Pappa ska bara laga julmaten och jag slog in dem sista julklapparna i morse.
Nu sitter jag och väntar på Jennifer som snart kommer hit och senare på eftermiddagen kommer Carro och då ska vi öppna våra julklappar som vi ska ge till varann.
Vi får se om det blir någon mer uppdatering under julen, annars så...
GOD JUL ALLA MINA UNDERBARA LÄSARE!!! :D

VÄRLDENS BÄSTA ELIN <3

Älskar dig oxå gmn <333333333333333333333333

STILKOLLEN: LEIGHTON MEESTERS

En tjej som jag nyss har fått upp ögonen för är Leighton Meester. Förutom att hon är en duktig sångerska och skådespelerska så har hon en grym stil också.
Här ovanför visar jag hennes tre snyggaste outfits som jag har hittat. Min personliga favorit är nog den första bilden.
Jag gillar bara inte klänning utan även skorna och den slarviga knuten.

RÖDA KLÄNNINGAR

Vem bar upp den röda blåsan snyggast? Amanda Bynes eller Nadine Coyle?
Själv så tycker jag att Amanda Bynes klänning var snyggast :D

VILKEN LÅT?

Yes, ni ska få vara med och bestämma! Vilken låt vill ni höra mig sjunga i nästa sångvideo?

INGEN SÅNGVIDEO

Det blir tyvärr ingen sångvideo idag för pappa ska hämta min mobil idag och då har jag ingenting att filma med, så det får bli någon annan gång.
Den här gången tänkte jag byta lite sound också, så ni får höra mig sjunga i en helt annan genre än vad jag brukar. Spännande va?
Ja, man har ju inspirerats av Tove ;) Så vad tror ni att det blir för något?

JULLOV!!!!

Så jäkla skönt! Nu går jag till skolan för sista gången i år för att fika med klassen, läsa upp vinterdikter och prisutdelning och sedan behöver jag inte besöka skolan mer i år.
Efter skolan så ska jag försöka sätta ihop en sångvideo (om jag kan bestämma låt) så alla ni nya läsare får höra hur jag sjunger också.
Efter det så ska jag och pappsen ut med Zorro och Skrållan. Ska försöka slå in lite julklappar också, eller så gör jag det på torsdag.
Och förresten, jag får tillbaka min mobil idag också :D

A LIST

[ ] Egen boxer
[X] Egen dvd
[X] Egen video
[X] Egen data
[ ] Bredband/trådlöst
[X] Mobil
[ ] Mp3
[ ] Ipod
[X] Eget rum
Summa: 5
[X] Säng
[X] Studsmatta
[X] Pool
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[X] Cykel
[ ] Pokerbord
[ ] Pingisbord
[X] Bor i hus
[ ] Mer än två bilar i familjen
Summa: 5
[X] Mamma
[X] Pappa
[ ] Bror
[ ] Syster
[ ] Farmor
[ ] Farfar
[X] Mormor
[X] Morfar
Summa: 4
[X] Mer än 5 skor
[ ] Mer än 5 byxor
[X] Mer än 10 tröjor
[X] Har varit på konsert
[X] Åkt båt
[X] Åkt flygpan
[X] Åkt tåg
[X] Åkt spårvagn
[X] Åkt tunnelbana
Summa: 8
[X] Du har sovit på hotell
[X] Du har sovit i tält
[ ] Du har sovit under bar himmel
[ ] Du har sovit i husvagn/husbil
[X] Du har sovit över med någon
[ ] Du har tältat med dina kompisar
[X] Har har åkt buss själv
[ ] Du har åkt vasaloppet
[X] Du har vunnit någon tävling
[X] Du har varit ute efter klockan 02:00
Summa: 6
[ ] Har något eget husdjur
[ ] Ditt rum är stort
[X] Du får alltid pengar när du ber om det
[X] Du har en hel del vänner
[X] Du får oftast som du vill
[X] Din mobil har kamera
[X] Din mobil har Mp3
Summa: 5
[X] Ni har fler än 10 kanaler på tv:n
[X] Plattång
[ ] Bärbar data/ laptop
[X] Gitarr
[  Elgitarr
[X] Piano
[ ] Trummor
[ ] Flöjt
[X]Stereo
[X] Surroundljud
Summa:  6
[ ] Du har mer än 100 på msn
[ ] Du har mer än 200 på msn
[ ] Mer än 300
[X Du får ha MSN för dina föräldrar
[ ] Bdb har du mer än 50 vänner
[X] Du har en vän du kan lita på
[X] Ska snart på en konsert
[X] Du ska snart utomlands
[ ] Du har allt man kan önska sig
Summa: 5
Totalt: 44
5-9 : Har ni ingenting eller?
9-20: Ni har saker men ni hade kunnat ha mer.
20-31: Du är normal!
31-50 Omg du e bortskämd!
50-100 Överklass snobb
[ ] Egen boxer
[X] Egen dvd
[X] Egen video
[X] Egen data
[ ] Bredband/trådlöst
[X] Mobil
[ ] Mp3
[ ] Ipod
[X] Eget rum
Summa: 5
[X] Säng
[X] Studsmatta
[X] Pool
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[X] Cykel
[ ] Pokerbord
[ ] Pingisbord
[X] Bor i hus
[ ] Mer än två bilar i familjen
Summa: 5
[X] Mamma
[X] Pappa
[ ] Bror
[ ] Syster
[ ] Farmor
[ ] Farfar
[X] Mormor
[X] Morfar
Summa: 4
[X] Mer än 5 skor
[ ] Mer än 5 byxor
[X] Mer än 10 tröjor
[X] Har varit på konsert
[X] Åkt båt
[X] Åkt flygpan
[X] Åkt tåg
[X] Åkt spårvagn
[X] Åkt tunnelbana
Summa: 8
[X] Du har sovit på hotell
[X] Du har sovit i tält
[ ] Du har sovit under bar himmel
[ ] Du har sovit i husvagn/husbil
[X] Du har sovit över med någon
[ ] Du har tältat med dina kompisar
[X] Har har åkt buss själv
[ ] Du har åkt vasaloppet
[X] Du har vunnit någon tävling
[X] Du har varit ute efter klockan 02:00
Summa: 6
[ ] Har något eget husdjur
[ ] Ditt rum är stort
[X] Du får alltid pengar när du ber om det
[X] Du har en hel del vänner
[X] Du får oftast som du vill
[X] Din mobil har kamera
[X] Din mobil har Mp3
Summa: 5
[X] Ni har fler än 10 kanaler på tv:n
[X] Plattång
[ ] Bärbar data/ laptop
[X] Gitarr
[  Elgitarr
[X] Piano
[ ] Trummor
[ ] Flöjt
[X]Stereo
[X] Surroundljud
Summa:  6
[ ] Du har mer än 100 på msn
[ ] Du har mer än 200 på msn
[ ] Mer än 300
[X Du får ha MSN för dina föräldrar
[ ] Bdb har du mer än 50 vänner
[X] Du har en vän du kan lita på
[X] Ska snart på en konsert
[X] Du ska snart utomlands
[ ] Du har allt man kan önska sig
Summa: 5
Totalt: 44
5-9 : Har ni ingenting eller?
9-20: Ni har saker men ni hade kunnat ha mer.
20-31: Du är normal!
31-50 Omg du e bortskämd!
50-100 Överklass snobb

FANS

Just nu sitter jag och kollar på olika klipp från Idol, speciellt klipp med folk som har fått träffa sina idoler. Självklart så känner man igen sig i vissa. Fast vissa är bara för desperata. Asså shit är allt jag kan säga om vissa:
Om ni har sett alla videos så vet ni att dem har bott på samma hotell som Idolerna i en vecka, helt sjukt!

ERIKA<3RABIH (?)

Ja ni, helt efter är jag inte!
Det har länge spekulerats om Erika och Rabih från Idol 2009 år ett par. Båda två har förnekat det, men det gör ju dem allra flesta. Eftersom Rabih har gjort slut med sin flickvän så verkar ju inte detta så overkligt? Eller hur? Jag tror faktiskt skarpt på att dem är ett par. Vill ni veta varför? Jo, här kommer mina anledningar!
* Rabih har precis gjort slut med sin flickvän, precis när ryktena började spekulera.
* Under en rundtur med Tove på Idol hotellet via en video på Idols hemsida så kunde man se Erika och Rabih komma ut från Erikas hotellrum väldigt hemlighetsfulla och helt ensamma.
* Under en konsert i Lycksele under helgen så gjorde dem två en duett.
Sant eller falskt? Skit samma, söta tillsammans är dem i alla fall!

SNART JUL

Snart är julen här. Här hemma är allting nästan klart. Det är bara julgranen som ska upp och julklappar som ska slås in, sedan är alla förberedelser klara.
Jag längtar så tills på torsdag, ska bli så sjukt kul! Jag älskar julen! Då blir det att dra till kusinerna över julafton och juldagen.
Hur firar ni jul? <3KAN DET INTE BARA SLUTA?

Som ni vet så hade jag en crush i Erik Grönwall, men lyckligtvis så slutade den i lördags, trodde jag.
Inatt hade jag världens sjukaste dröm. Jag, Jennifer, Jennifers pappa och hennes lillasyster skulle se en konsert med Erik typ. Jennifer och company var redan där, jag tror att jag skulle rida eller något innan så jag kom lite senare. När jag väl kommer dit så har konserten redan börjat och vi står längst fram, plus att det knappt är några människor där. Typ bara vi. När Erik kommer mot oss så sträcker jag ut armen och när han rör vid mig så blir jag helt hysterisk. Helt plötsligt så slutar han sjunga och säger:
"Tyvärr har jag en tråkig sak att berätta. Jag och Ninni har just gjort slut för att jag är intresserad av en annan tjej."
Ja, och ni kan ju gissa vem det var. Jag såklart!
Asså va fan, jag vill ju inte! Ja, och såklart så var Jennifers pappa tankeläsare också, så han sköt Erik rätt i huvudet.
Sjuk dröm, jag vet.

TILL FASTER!

Nu drar jag till min faster för att fira henne. Har ingen aning om hur mycket hon fyller, vi är så många i släkten så det är nästan helt omöjligt att hålla koll på hur många år alla fyller om man inte skriver upp det (vilket inte jag gör).
Och förresten, är det verkligen ingen som vet hur man kan kontakta Tove?

KONTAKTA TOVE!

Snälla om någon vet, hur kan jag kontaka Tove Östman Styrke (Idol-Tove) på bästa sätt? Mejladress? Adress? Blir tacksam för alla svar och den/dem som berättar för mig hur jag kontaktar henne får en läkning här i bloggen, snälla hjälp mig!

NICKLAS <3


SO HAPPY!

Lyckligare tjej får ni leta efter! Ja, som sagt var jag ju och såg Idolerna idag i Södertälje Centrum. Skitkul! Först så fick jag se Tove uppträda, så jäkla bra hon är på scen tjejen alltså. Sen gick vi bakom scen och då fick jag en kram av Tove (!) Betydde så sjukt mycket! Min kusin fick en helt okej bild som ni självklart kommer att få se senare.
Efter det så fick jag autografer av Calle, Eddie och Tove. Men det är inte det bästa.
Som ni vet så gjorde jag en present till Tove bestående av bilder från Idol finalen, ett brev och en turammulett. Tove blev jätteglad och jag ska försöka komma ihåg allt hon sa:
" Är den till mig? Är den från dig? Vad fin du är. Vad gulligt. Vad är det i? Nå vad gulligt! Jag skulle vilja krama dig om inte bordet var så brett. Tack så jättemycket! Du e så himla gullig och fin!"
Jag har fortfarande inte smält allt. Men gud vad glad jag är!

TODAY=IDOL

Nej, Idol har inte riktigt slutat för mig ännu. För idag ska jag till Södertälje Centrum för att se tre av Idolerna live. Kul ska det bli!
Jag funderar på att göra en liten present till Tove också, man är ju ett fan! Men klockan två börjar det och än är klockan bara elva så jag har lite tid på mig.

INGEN BLOGGLUST

Jag vet inte vad det har varit med mig den senaste veckan. Jag har inte alls haft lust att blogga. Vet inte varför..Det bara är så. Efter Idol-finalen var jag alldeles för uppspelt för att kunna få ihop ett vettigt inlägg och när jag väl hade hämtat mig fanns bara inte lusten.
Jag ber om ursäkt till alla mina läsare, jag ska börja blogga normalt igen. Jag lovar.

UPPRIDNINGEN=BRA

Ja, vi låter rubriken tala. Upp ridningen gick skitbra! Stolt är man ju nu också, hehe. Jag red en liten ponny vid namn Aragorn och han skötte sig också alldeles utmärkt. Så, det gick verkligen jättebra!
Och ett stort grattis till min ridlärare som ska gifta sig här i början av Januari. Hoppas att ni får det jättebra! <3
En tanke slog mig nyss. Nu när Idol är slut för säsongen, vad ska man då hitta på på fredagar? Idol var ju en sådan stor del av mitt liv. Jag längtar redan till nästa säsong! Och självklart så längtar jag tills 2014, för då ska jag söka ;)

VITT VS. RÖTT

Fergie VS. Penelope Cruz

Under veckan någon gång (vet inte vilken dag) så var det premiär för musikalen
Nine. Många stjärnor var på plats för att se på premiären och där ibland var det
många snygga klänningar.
Själv så tycker jag att Penelope Cruz klänning och Fergies klänning var snyggast.
Men om jag måste välja en så väljer jag nog Fergies.
Vad tycker ni? <3

ERIK I RADIO

Snart gästar Erik Rix Morronzoo och självklart sitter jag klistrad vid radion.
Idag blir det julmarknad med klassen sedan hem o städa rummet innan jag drar till stallet och rider för sista gången i år.
Kanske mer uppdatering idag, kanske inte.

TOVE & ERIK <333


SNÖ SNÖ SNÖ

Snön ligger fortfarande kvar, vilket gläder mig väldigt mycket. Ni skulle sett hundarna idag, det var visst inte bara jag som var glad över snön! Chicco frös mest medan Skrållan och Holger hoppade runt som två dårar i snön. Fast sedan vart vi tvungna att gå tillbaka med Chicco eftersom han tappade sin väst så den var för stor och ja, då frös han för mycket.
Eftersom vi frös så mycket så gick vi hem till Carro alla tre och satte oss ner och kollade på film och åt lite gotti gotti.
Just nu sitter jag och njuter av Eriks röst och sedan ikväll blir det att fixa matsäck tills imorgon. Vi ska ju på julmarknad i stan med klassen och då måste vi ha med oss egen matsäck.
Det blir nog ingen mer uppdatering idag, så vi hörs imorgon!
Hehe, hade lite tråkigt XD

-


-

Idol skivan! Den är så himla bra! Måste säga att det var ett himla bra fynd alltså. På lördag får jag den även signerad också. Men nu tillbaka till ämnet.
Alla låtar är absolut jättebra. Ni vet nog mina favoriter vid det här laget. Dessutom älskar jag att det är unplugged :D

-


18 AND LIFE <3


LUCIA

Idag var jag på Lucia hos Jennifers lillasyster Isabelle, på hennes dagis alltså. Jättegulligt! Efter det så julpysslade vi och åt lite fika. Jättemysigt!
Snart är det träning och sedan blir det att bara vila.
Går ni på någon sport? <3

SKÄMDE HON UT SIG?

Ett hett samtalsämne i media just nu är Erik Grönwalls flickvän Ninni. När Erik sjöng vinnarlåten så kom hans flickvän upp på scen. De höll om varandra och verkade ha jättemysigt tillsammans. Men efter ett tag så släppte Erik henne, men hon stod kvar på scenen.
Själv så tycker jag att det var jättefint enda tills Erik släppte henne, hon borde ha gått bort från scen. Inte stå kvar som ett fån och bara glo.
Men allt annat skit som tidningarna skriver om henne är bara fel tycker jag. Det är lika pinsamt att tidningarna skriver så dumma saker om henne!

VECKANS TO DO-LIST


JÄTTEFIN LUCIA

Nu är jag tillbaka från Luciashowen i stallet. Den var helt fantastisk! Jättebra!
Nu ska jag sitta här ett tag och sedan blir det adventsfika med mamma & pappa.
Brukar ni adventsfika?

LUCIA

Om en timma eller så så ska jag bege mig till stallet där jag ska se på Luciafirande. Först så ska jag hjälpa Carro som är Lucia (grattis gumman). Sedan blir det att vänta en timma på att själva Luciashowen börjar. För Luciatåget går runt ungefär en timma i Lillgården innan dem kommer tillbaka till stallet.
Ska ni se på någon lucia ikväll? Eller har ni redan sett? <3

VART VI SATT

Jag fick en fråga om vart vi satt i Idol. Där jag har ringat in med rött, ungefär
där satt vi. Jag hoppas att ni förstår trots att jag inte ritar så jättebra ;)

IDOLFINALEN 2009

Det var som en magisk natt. Allting började på en tågstation i Handen med faster där snön öste ner. Tillsammans så åkte vi in till Söder och åt middag. Det var då mina nerver började kittla i magen, för jag visste att vi var på väg.
Sedan tog vi tunnelbanan in till Globen där vi gick runt och kollade lite. När jag såg Globen så förstod jag, snart är det dags.
Vi gick runt och kollade lite inne i Globen Shopping och när jag såg en massa folk med Erik/Calle skyltar så började jag få in den här Idol-känslan som jag brukar få innan varenda fredagsfinal, men nu var den starkare än någonsin.
Jag tog en snygg Erik-plansch som dem delade ut och vi satte oss ner för att vänta på att insläppet började.
Efter ett tag så begav vi oss till entren där insläppet började. Det var en enorm kö och vi stod nog ute och frös ett litet tag innan dem äntligen öppnade dörrarna och vi kom in.
Nu började det på allvar. Mina nerver var på spel och efter ett toabesök så ställde vi oss i kön för insläppet till studion. Det var länge vi stod innan vi blev insläppta, och jag lovar er. När jag såg scenen vart mina knän helt saga och jag skakade nästan, för då fattade jag verkligen att jag var där.
Vi gick ner och satte oss vid våra platser och satte oss till rätta. Jag och faster tog en massa bilder på scenen och publiken också. Nu var det den eviga väntan börjad.
Efter ett tag hörde vi en massa skrik bakom oss och vi fattade ingenting. Jag vände mig om och såg att alla utröstade idoler stod där. Fy fan vad jag nästan höll på att svimma när jag såg Tove och Erika. Det var en av dem coolaste upplevelserna i hela mitt liv! Jag satt och smygfotade ett tag innan studiomannen klev ut på scenen och började prata.
Det var även repetetioner på scenen. Juryns entre repeterades, Toves (den andra programledaren) tal repeterades och det Jihde skulle säga repeterades.
Det kändes så himla coolt att vara där och jag ville inte vara någon annanstans än där.
Reza uppträdde innan och då kändes det äntligen som om det var dags.
Jag orkar inte beskriva hela programmet i detalj, men jag kan ta med mina höjdpunkter.
  • När Erika stod två meter ifrån mig (!)
  • När Erik uppträdde
  • När Tove uppträdde i pausen
Efter det var det dags för långpaus och jag och faster gick än en gång runt och tittade en liten stund, men i gick tillbaka, det var för mycket folk. Jag röstade några gånger på Erik också (hihi) och sedan gick vi och satte oss.
Så var det dags för vinnaren att koras. Det var äkta spänning i luften när introt på vinnarlåten spelades.
Men så hörde jag Eriks röst och jag ställde mig upp, viftade med skylten, skrek, tog kort och applåderade.
JAG VAR SÅ JÄKLA LYCKLIG! :D

BAD UPDATE

Dålig uppdatering, jag vet. Men det har varit skönt att ha haft en fri bloggdag. Imorgon kommer jag med mer uppdatering och dessutom ett extra långt inlägg om Idolfinalen. MISSA INTE DET!

GENREP


DAGENS TO DO-LIST


SVAR PÅ TAL-KOMMENTARER

Något som ni läsare är väldigt bra på är att kommentera. Keap up that good work! Men ungefär hälften av alla kommentarer ser ut såhär:
"Hej Chinnie! Superfin blogg. Kan du ta och rösta på mig i den här tävlingen? Bla bla bla bla."

Så tråkigt att få sådana kommentarer. Så här ska jag göra en sak klar för er!
  1. Nej, jag vill inte rösta på er i någon dum tävling!
  2. Det räcker med att ni fyller i eran bloggadress där man faktiskt ska fylla i den, inte i en hel kommentar!
  3. Och tre, jag följer dem bloggar jag vill på Bloglovin!
Fattar ni?

RIDNING SOON

Snart ska jag börja byta om för att åka till stallet. Jag hoppas på att allting ska gå bra. Förmodligen kommer vi träna på programmet till märke 2 då vi ska rida upp nästa gång, som också är sista gången! :(
Vi hörs efter ridningen!
Kolla på den söta ponnyn istället för den fula ryttaren :P

SILVERKLÄNNING

Igår skrev jag om dem fina guldiga klänningarna, och idag är det dags för dem silvriga blåsorna.
Bilden längst upp föreställer Fergie i en lång och lagom öppen svart klänning med en massa silvriga kristaller fastsydda.
På bilden nedanför Fergie ser ni Kristin Cavaralli i en lagom kort festblåsa som hon har matchat med ett litet bälte strax under brösten.
Jag föredrar dock Fergies klänning bäst.
Vems klänning tycker ni är finast?

DAGENS TO DO-LIST


SPRÅKVAL

Jag har hela tiden tyckt att franska har vart bland dem vackraste språken i världen och det var en självklarhet för mig att välja franska. Men så blev det inte. Jag tyckte inte alls att franska var så speciellt roligt att läsa när det kom till språkvalen.
Nu står det mellan tyska och spanska och jag har ingen aning om vad jag ska välja. Jag kommer ju inte precis kunna byta sen. Det är så svårt!
Vad läser ni för språk? Vad tycker ni om det? Har ni några tips till mig?

HETASTE ÖGONEN?

Jag hittade just en sjukt omröstning på min favorit skvaller sida Posh24. Vem har dem hetaste ögonen? Är det inte lite sjukt att det finns en omröstning i sådant?
Men jag föll för Tyra Banks ögon. Så sjukt fina!

KLÄNNING AV GULD

Här ovanför visade jag två stycken kändisar som visade upp sig i en härlig guldig gala klänning.
En guldig klänning, lång som kort, är alltid sjukt snygg på rätt person.
Både Agnes och Beyonce lyckades  bära klänningarna sjukt snyggt och om jag får säga det själv så måste jag säga att Beyonces var snäppet snyggare.
Vad tycker ni? <3

AGNES GÄSTAR

Jag läste nyss att Agnes gästar Idol finalen på fredag. Sjukt kul! För er som har följt min blogg ett tag så vet ni att Agnes är min största Idol inom musiken och det har hon varit sedan 2005.
Agnes berör mig sjukt mycket med sin röst och sina låtar, det är nog det som gör henne så sjukt bra. Hon har en väldig styrka i sin röst och dessutom är hon väldigt bra på scen också.
Det här blir fjärde gången jag ser henne live och tredje gången jag nästan sitter längst fram på hennes konsert också.
Bild från i somras när jag var och såg henne på Gröna Lund :D

EN LITEN FRÅGA

Hello alla mina fina läsare <3
Jag sitter här och dunkar lite Kate Voegele. Så underbar musik. Medans jag satt och lyssnade poppade det upp en massa frågor i min skalle. Mest frågor till er läsare. Så nu är det dags för mig att fråga er, och det skulle vara roligt om så många som möjligt svarade <3
Hur hittade ni hit?
Var någonstans bor ni?
Vad vill ni se mer av här i bloggen?KATE VOEGELE <3


IDOLLÅTARNA

ERIK:

Tittarnas val: "The show must go on"

Eget val: "The final countdown" av Europe

Vinnarlåten: "Higher"CALLE:

Tittarnas val: "With a little help from my friends" av Joe Cocker

Eget val: "Rock and roll" av Led Zeppelin

Vinnarlåten: "Higher"

CHICCO "TICCO" BERGK

Ja, det är namnet på den underbara kille som jag ska spendera min eftermiddag med. Trevligt va? Vi ska öva på lite trix och ta en liten promenix.
Jag slänger upp ett Idol-inlägg snart också om vilka låtar Erik & Calle ska sjunga i finalen, missa inte det!
En liten sötis <3

DAGENS TO DO-LIST


ERIKA <3


IDOLPROFIL: TOVE ÖSTMAN STYRKE

Namn: Tove Östman Styrke
Ålder: 17 år
Bor: I en gul villa med la familia
Person som varit viktig för mitt musikintresse: Katarina, min gamla sångfröken.
Första gången jag uppträdde: Var på Kajen hemma i Umeå. Jasg var 6 år och sjöng ”Sjösala vals”.
Instrument jag spelar: Piano. Fast det brukar jag inte säga, mest slår jag bara på tangenterna och hoppas att det låter bra.
MIN KOMMENTAR: Vid det här laget borde ni veta att min stora favorit i Idol 09 är Tove. För mig var hon en värdig och en bra vinnare av Idol 09. Men tyvärr räckte det inte enda fram.
När Tove gjorde sin auddition för Anders Bagge så visste jag att hon skulle gå långt, och det gjorde hon också. Tove gjorde inte ett enda dåligt framträdande. TOVE ÄR EN STJÄRNA OCH SÅ ÄR DET BARA!!DANSA!

Nu ska jag göra något jag inte gjort på länge, dansa! Ja, inte värsta avancerade och bra dans som Elin gör, bara lite röra sig och mima i min förstörda mick. Man får ut en massa energi, man kan låtsas att det är man själv som sjunger och känna sig jätteduktig för att man rör på sig. Så perfekt!


MELLO 09

Som ni kanske vet älskar jag Sveriges två största musiktävlingar, Idol och Melodifestivalen.
Jag har för mig att första deltävlingen brukar vara i Februari. Det ska bli riktigt roligt faktiskt!
I år är ju en av mina favorit artister med, Anna Bergendahl. Det ska bli sjukt kul att se en artist med en sådan unik röst delta i Melodifestivalen.
Här är startfälten i Malmö och Göteborg:

1. Elin Lanto "Doctor Doctor"
2. Erik Linder "Hur kan jag tro på kärleken?" 
3. Timoteij "Kom (Run)" 
4. Johannes Bah Kuhnke "Tonight"
5. Getty "Yeba" 
6. Alcazar "Headlines" 
7. Crucified Barbara "Heaven or hell" 
8. Darin Zanyar "You're out of my life"

1. Peter Jöback "Hollow" 
2. Neo "Human frontier" 
3. Noll disciplin "Idiot´" 
4. Pernilla Wahlgren "Jag vill om du vågar"
5. Py Bäckman "Magisk stjärna" 
6. Sibel Redezep "Stop"
7. Anna Bergendahl "This is my life"
8. Love Stoned "Thursdays"ZORRO

Nu blir det att träna med lilla grabben ;D

PLUGG PLUGG PLUGG

Ja, då ska man sätta igång med NO igen. Suck och stön..NO är verkligen inte mitt starkaste ämne. I 5:an så var jag väl ganska bra på det, men nu. Ja, jag blev ju kuggad på Vattnets Omkrets, om prov vart det..Inte roligt! Men på andra försöket klarade jag det! Ne, nu blir det plugg och senare så blir det att träna med Zorro.

-


LITE AVIS KISSIE?

Jag var inne på Blondinbellas blogg och jag hittade den här bilden. Jag
antar att bilden är tagen när Foki vann priset för Årets Blogg. Liksom,
kolla på Kissie! Lite avis eller?

FINALISTERNA IDOL 09


På fredag blir det stor Idol-final i Globen. En Idol-vinnare ska krönas och vem blir det? Det är frågan det.
Sedan 2007 har Idol-finalen gått i Globen och det har alltid varit något som har förtjänat kronan. Marie Picasso vann i våran vita glob 2007 och Kevin Borg snodde åt sig tronen som vinnare 2008, men vem blir det i år?
Blir det våran speciella och goa Calle? Eller blir det våra otroligt snygga Erik med den stora rösten? Det är nog frågan alla ställer sig just nu.
Själv så hoppas jag grymt mycket på Erik eftersom han aldrig någon gång har varit dålig. Calle är jätteduktig, men Erik är snäppet bättre.
Förmodligen kommer jag att svimma när Erik går ut på scenen, men det är risker man får ta. Det kommer att bli en grym kväll, det är jag säker på!

TOVE <3KLAR

Det känns så himla skönt! Jag är klar med alla min nummer till julshowen! Då kan jag plugga extra mycket till NO-provet den här veckan samt lära Chicco och Zorro dem trix som ingår i deras program men som dem inte kan. Åh vad jag längtar och hoppas att allt kommer att gå bra.
Nu ska jag snart dra på träning, så vi hörs ikväll eller imorgon bitti!

LITE ÄNDRING

Nu har Jennifer nästan precis åkt hem. Eftersom hon följde med mig hem vart det ju lite ändring i schemat som jag hade skapat i morse. Vi har iaf pluggat lite till no provet, vilket känns sjukt bra! Jag funderar på att träna lite till..Men först så måste jag sätta ihop alla program till julshowen, det börjar dra ihop sig! Mitt mål är att kunna börja träna på alla program nästa vecka. Nej, det här vart bara rena rama skitinlägget! Jag kommer med ett nytt inlägg lite senare!

NO TJEJER

Någon som kan hjälpa två söta och korkade tjejer med celler och människokroppen? Jag lovar, vi kommer att bli kuggade på torsdag i no'n. Ne, inte riktigt så dumma är vi, bara lite!
Snart dampar Jennifer så jag måste sluta!
Jultomten har fått en till medhjälpare XD

-


SANTAS LITTLE HELPER

Idag är jag igång med julen! Jag och familjen ska iväg och handla lite julklappar. För mig blir det att handla till Humpe och Dumpe (Jennie och Carro), alla kusiner och hundarna.
Jag vet att ni vill veta vad jag ska köpa, men det får ni reda på efter jul eftersom dem flesta jag ska ge klappar till läser min blogg ;)
Vi hörs senare!
Jag fastnade för den här bilden XD

FOKI FÖR COCOO

Det är väl ingen som har missat att Anchisa "Foki" Wallström är Cocoos nya ansikte utåt?
Jag tycker att Foki är en av Sveriges sötaste/snyggaste kvinnor och att hon skulle bli modell någon dag kunde väl alla ana? Bilderna är jättefina och ni hittar dem flesta på hennes blogg. Men här bjuder jag på ett litet smakprov!

GULLUNGE <3

Nu är jag tillbaka från en dag med mycket jul-feeling! Det började med att vi åkte till Tullgarns Slott för att gå på julmarknad. Där mötte vi upp stora tjocka släkten och gick runt och kollade lite.
Jag måste säga att jag är grymt besviken. Det fanns inte mycket på den där julmarknaden och det som fanns var jävligt dyrt! Jag köpte inget, men nästan alla andra köpte. Eftersom det var dåligt väder dessutom så åkte vi hem till min kusin Dennis och hans tjej Kerstin och åt adventsfika. Vilket slutade jättebra! Deras barn Matilda är världens gull unge! Pussar hit och pussar dit, så söt!
Snart slänger jag upp ett Idol-inlägg tror jag och ikväll spenderas kvällen framför Robinson Karibien.

JULMARKNAD

Ja, som vanligt i år igen gick inte min favorit till final. Tove åkte, tråkigt som fan! Tyvärr kunde Tove inget göra utan att hon åkte berodde helt klart på juryns sopiga låt val. Varför fick Erik och Calle två glänsarlåtar medan Tove fick två utmanarlåtar? Jag menar, Can't get you out of my head? Det är en jäkla radiolåt inte en låt som man framför i Idol som glänsarlåt när det är Juryns Val?! Jag är mycket upprörd! Om inte Erik vinner nu så börjar jag undra vad det är för fel på svenska folket...
Ne, nu ska jag glömma det här och dra på julmarknad med hela tjocka släkten! Det var grymt länge sen jag var på en julmarknad, så detta ska bli roligt.

LINDA PRITCHARD


LINNEA HAR TRÅKIGT

..Ja, läs rubriken..JAG HAR TRÅKIGT!!

LÄNGTAR SÅ!

Idag när jag gick in och kollade min mail så hade det droppat in ett mail från Tv4 angående Idol-finalen där det stod när man måste befinna sig i studion o.s.v. Det känns som det är så nära nu! Jag har längtat så otroligt mycket och jag är så himla glad att jag äntligen har fått göra det här. Ända sedan 2007 när Idol-finalen började sändas i Globen så har jag längtat så fruktansvärt mycket efter att få gå på en Idol-final, och äntligen är det dags!
Så, om ni ser en blondin med en gigantisk skylt med massa bilder på Tove på och som det står med stora bokstäver på "Tove ska vinna!" på, då ser ni mig! Ja, det är ju ganska troligt att jag kommer med i TV när jag sitter på första parkett ;)
Jag bjuder på mina grymma paint-kunskaper ;D

TJUVLYSSNA!!

Är det bara jag eller låten Tove inte lite grym i Whitney Houston låten? ;D

DAGENS TO DO-LIST


IDOLLÅTARNA

Calle Kristiansson:

1. ”Walking in Memphis” (Marc Cohn).

2. ”Do ya think I'm sexy” (Rod Stewart).

 

Erik Grönwall:

1. ”Heaven” (Bryan Adams).

2. ”Run to the hills” (Iron Maiden).

 

Tove Östman Styrke:

1: ”Can't get you out of my head” (Kylie Minogue).

2: ”The greatest love of all” (George Benson/Whitney Houston).

 

Det är Juryns Val och den första låten som nämns är en låt som Idolerna ska få glänsa

i och den andra låten är en utmaning till Idolerna!


STILIKON: FEARNE COTTON

En tjej som jag har fått upp ögonen på den senaste tiden är Fearne Cotton. Hon har grym stil och vissa av hennes outfits liknar mina lite. Gulligt, sött men ändå med en liten tuff touch.
Fearne vann det brittiska priset Glamour Magazine Style Award och det med rätta! För visst har hon grym stil?

DAGENS TO DO-LIST


GLOBEN HORSE SHOW-BILDER DEL 1


IDOLPROFIL: MARIETTE HANSSON

Namn: Mariette Hansson
Ålder: 26 år
Bor: Halmstad
Intressen förutom musik:Kitesurfing, mat, vin, cigarrer, träna
Person som varit viktig för mitt musikintresse: Mats ”MP” Persson
Första gången jag uppträdde:Skolkonsert i 5an/TV: Sikta mot stjärnorna 99
Instrument jag spelar: Gitarr (el)
MIN KOMMENTAR: Från början tyckte jag att Mariette hade en cool och egen stil, men efter ett tag tröttnade jag. Jag kände inte igen någon låt som hon sjöng och hon blev bara mer och mer tråkig. Såklart hon var bra, men till slut tog det slut, och tro det eller ej, men jag var glad att hon åkte.

PUH!

Jag sitter här med otroligt mycket läxor! Jag känner mig helt slut! Trots att jag bara har börjat..Jag har skruvat upp Demi Lovatos senaste skiva på högsta volym och försöker träna in engelska glosor till provet på fredag. Efter det har jag nog några sidor i Workbook som ska göras innan jag gör extra uppgiften i SO. Sedan blir det att träna med Zorro.

DAGENS TO DO-LIST

P.S!! Det blir inga fler bilder på att tag nu. Min mobil (som är den enda kamera jag har) är hos 3-butiken på lagning. Vi får se hur länge den stannar där. Så länge får ni njuta av gamla bilder! ;D

THE DOGGY DO'S

Ja, det är mitt fina namn på alla hundar tillsammans. Idag träffades ju jag, Carro och Jennifer för att planera lite inför showen. Nu har vi lite klart vad vi ska göra iaf. Det blir ett luciatåg som öppning och sedan tre olika freestyle nummer. Sedan blir det en kadrilj. Roligt, roligt!
På torsdag träffas vi igen och då blir det att träna på Kax och Zorros freestyle nummer.

TÄVLING

"Jag är med och tävla om ett presentkort hos FRIDA HJÄRTA KEVIN i samarbete med www.accessoarshopen.se, var med du också!"

ÄNDRADE PLANER

Ändrade planer i sista sekund, kan man säga! Jag, Jennifer och Carro ska ha ett luciatåg med alla hundarna. Eftersom lilla Holger (Carros hund) har kastreras så kan vi inte börja träna ännu, men planer kan vi. Så efter Carro har vart på bibblan kommer hon hem till mig så ska vi åka hem till Jennifer och planera. Ska bli väldigt roligt faktiskt :)


DAGENS TO DO-LIST

Jennifer kanske följer med mig också, vi får se ;D

RSS 2.0